San Pellegrino Young Talents // Mathijs Vanheule

Elk jaar stelt San Pellegrino een gids met veelbelovende jonge chefs voor, hun San Pellegrino Young Talents. Toen ik werd uitgenodigd om samen met enkele vrienden het kunnen van een van deze chefs uit te testen, moest ik niet lang nadenken. Elke blogger werd gekoppeld aan een chef en bij mij was dat Mathijs Vanheule. Met zijn 23 jaar is is een van de jongste chefs uit de gids en hij heeft dan ook nog geen eigen restaurant, maar werkt in het Hof Van Cleve onder Peter Goossens. Na zijn stage bij het Oud Sluis, kon hij bij het Hof Van Cleve beginnen en daar werkt hij ondertussen al 3 jaar.

Omdat Mathijs geen eigen restaurant heeft, ontvangt hij ons in Hof Ter Eycken, het restaurant van zijn ouders. De mama van Mathijs ontvangt ons met open armen en we voelen ons meteen welkom. Het viergangen menu wordt ons voorgesteld en elke gang klinkt al even lekker.

IMG_6444

spitskool / pompoen / langoustine / parmesan

Dit voorgerecht zet meteen de toon, de smaken zitten goed. Het valt op dat hij met de presentatie nog niet goed wist in welke richting hij wou gaan, maar dat is na enkele happen al snel vergeten.

IMG_6449eekhoorntjesbrood / peterseliewortel / aardappel

Een vegetarisch tussengerecht, met aardappel die hem doet denken aan gebakken patatjes van bij de bomma. Wij zijn fan en de bordjes worden dan ook met het bijgevoegd brood proper gemaakt.

IMG_6453

fazant / witloof / knolselder / spruitjes

Het gerecht met de meest klassieke ingrediënten, maar deze worden op een leuke manier gebracht en geserveerd met een frietje, zoals Mathijs het zelf graag eet.

IMG_6457

chocolade / mandarijn / caramel / hazelnoot

Bij het horen van chocolade en mandarijn liggen mijn verwachtingen niet hoor, gewoon omdat ik zelf geen fan ben van deze combinatie. Maar Mathijs slaagt er in dat dit dessertje met smaak wordt opgegeten. Misschien moet ik mijn gedacht over deze combinatie toch eens herzien.

De conclusie van mij en mijn tafelgenoten is dat Mathijs een veelbelovende jonge chef is. Ik kijk alvast uit naar het moment dat we hem eens kunnen opzoeken in zijn eigen restaurant. Of misschien toch maar eens sparen voor een bezoekje aan het Hof Van Cleve.